Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ: ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Ο πνευματικός κόσμος πρέπει επιτέλους να μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, σημειώνοντας ότι είναι δείγμα φόβου, αλλά και εγωισμού το ότι οι πνευματικοί άνθρωποι δεν θέλουν να «μπλέξουν με τέτοιες ιστορίες».
Με αφορμή την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό που δημοσιοποίησε την Τετάρτη, στην οποία απηύθυνε έκκληση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και χαρακτήριζε «μόρφωμα» τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Βαλαωρίτης τόνισε ότι «τα όργανα της κυβέρνησης είναι διαβρωμένα και δε βοηθούν στο να ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση». 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε ανταπόκριση από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι δεν είχε καμία ανταπόκριση και γνωστοποίησε ότι είχε στείλει την επιστολή στον πρωθυπουργό τρεις εβδομάδες πριν να τη δημοσιεύσει, σημειώνοντας ότι περίμενε αυτό το διάστημα, γιατί στόχος του δεν ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις. 


Ο κ. Βαλαωρίτης υπογράμμισε –αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή - ότι θα έπρεπε από την αρχή οι δικαστικές αρχές να μη δεχτούν ένα κόμμα που αποτελείται από «τρομοκράτες που χειρίζεται τη βία» σημειώνοντας ότι «αυτό στρέφεται εναντίον μας, αύριο θα είμαστε εμείς οι στόχοι».

Ο ποιητής τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι να γίνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα τιμωρεί κάθε πράξη βίας, λέγοντας ότι υπάρχει νόμος εναντίον της μισαλλοδοξίας, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

Σημείωσε ότι πρέπει να θεσπιστούν νόμοι που κατ’ αρχάς θα απαγορεύουν στα σχολεία την κατήχηση μίσους και βίας και τόνισε επίσης πως πρέπει να συλλαμβάνεται και να τιμωρείται πολύ αυστηρά όποιος πολίτης κάνει βίαιες πράξεις, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Ο κ. Βαλαωρίτης χαρακτήρισε «τρομοκρατικές ομάδες» τις ομάδες που κυνηγάνε τη νύχτα τους αλλοδαπούς. 

Τέλος, σχολιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «είναι διχασμένος ανάμεσα σε μία προοδευτική προοπτική από τη μητέρα του και μία συντηρητική από τον πατέρα του. Πρέπει να διαλέξει, όχι να καλύπτει τη Χρυσή Αυγή».
                                   



σκαι
ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2013

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΡΟΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 'ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2'.Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΕΧΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΙΟΥ [ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ'ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?]

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιες συνεντεύξεις σοσιαλκαπιτα-ληστών βάζουν τα ΜΜΕ και μετά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει η Χ.Α. Καλά να πάθετε κουτόφραγκοι!

Ανώνυμος είπε...

balaoriti ida ti sinenteyxi poy edoses sto skay otan o alos psaxni trofi sta skoypidia filosofe toy koloy oyte menoyme sta boria proastia ote katomaste se politrona ntekor poy kani 2000eos 3000xiliarika

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΠΩΣΟ ΝΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

TO varometro tis X.A

Ploutarxos enas kalos laikos tragoudistis, Noths Sfakianakis to idio

Nanos Valaoriths ....Nanos!

H diafora anamesa sta prosopa einai terastia sto ti kanei o enas kai oi alloi mia akoma einai oti oi prwtoi ekanan kala sxolia gia th X.A. talogia einai perita opios einai mazi sas einai ok opios sas ti lei einai gia ta baza

h alios oti den ftani to e8nikh to vaftizi aristera .....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΧΑΧΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ..Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ . ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ