Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Ένας επίδοξος μετανάστης στην Ευρώπη, που προσπαθούσε να φθάσει στις ισπανικές αρχές βρήκε χθες τον θάνατο, ενώ άλλοι 14 Αφρικανοί συνεπιβάτες του διασώθηκαν, ανακοίνωσαν οι ισπανικές λιμενικές αρχές, μία ημέρα μετά τον πνιγμό άλλων 11 μεταναστών ανοικτά του Μαρόκου.


Οι λιμενικές αρχές έστειλαν ένα σκάφος για να διασώσουν τους 15 παράνομους μετανάστες, προτού αναγκασθούν να αποστείλουν κι ένα ελικόπτερο για να διασώσουν έναν από αυτούς, ο οποίος βρισκόταν «σε κακή κατάσταση», μεταφέροντάς τον έως τον λιμένα της Ταρίφα στην Ανδαλουσία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Οι υπηρεσίες υγείας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του», ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι μία ώρα αργότερα. Στην Ταρίφα, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκαν με κουβέρτες τους διασωθέντες και προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συνεπιβάτη τους. Στη συνέχεια, οι επιβάτες του σκάφους μεταφέρθηκαν οδικώς σε κέντρο υποδοχής, ενώ η σορός του νεκρού διακομίστηκε στο ίδιο σημείο μέσα σε φέρετρο.

Προχθές, τουλάχιστον 11 επίδοξοι μετανάστες, μεταξύ τους τρεις γυναίκες και δύο ανήλικοι, βρήκαν τον θάνατο από πνιγμό όταν ανετράπη το σκάφος τους ανοικτά της Αλ Χοσέιμα, στα βόρεια του Μαρόκου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και ΜΚΟ.


Πηγή: euro2day
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: