Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ!!ΕΥΓΕ!!!-ΕΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Προπύλαια: Παρέμβαση για indymedia και 98FM
Γιγαντοπανό που γράφει : "raise your voice, fight against censorship"  αναρτήθηκε στα Προπύλαια προ ολίγου στα πλαίσια δράσεων κατά της φίμωσης των μέσων αντιπληροφόρησης.





πηγες:
https://twitter.com/dromografos
https://twitter.com/JohnKemmos
https://athens.indymedia.org/
https://twitter.com/MakisSinodinos
ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2013

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοοργάνωση με βοήθεια από τα ταξικά μας αδέρφια να καταλυθεί η χουντική δημοκρατία τους και να περάσει η περουσία τους στον απλό λαό
κάθε γειτονιά θα πρέπει να κάνει εκαθαριστικές και επιτέλους αυτό το βρωμοκράτος να απελευθερωθεί
ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΑΟ
ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

τα τσιρακια του σορρος δεν θα πανε εξορια αυτη την φορα,

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή της χώρας αυτά τα άτομα.Καμία διαφορά δεν έχουν με τους χρυσαυγήτες που έχουν κάνει και αυτοι κουρελόπανο την σημαία

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

mono an akoloythisoyme ayta ta paidia tha paroyme thn eleytheria mas piso!!!

Ανώνυμος είπε...

MPRABOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ETSI PREPEI NA PERASEI TO MHNYMA AP'AKRH S'AKRH SE OOOOOLO TO KOSMO!!!!

MIA FOTOGRAFIA XILIAAAAAAADES LEXEIS!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ειμαστε πολυ δημοκρατικη-ανεκτικη χωρα. Επρεπε να γινει σε καμμια μουσουλμανικη χώρα και θα ειχαν κρεμαστει αναποδα. Οσο κι αν δεν το παραδεχεστε ειστε το ιδιο φασιστες με τους χρυσαυγιτες και το ιδιο ζωα. Τουλαχιστον οι δευτεροι κατουρανε μονο τις πορτες του mega και οχι το μερος που τρώνε κάθονται κοιμούνται.

Ανώνυμος είπε...

ουστ σολους τους φασιστες που κατακρινουν την αντισταση των παιδιων συγκρινονταςτα με μισσαλοδοξες ρατσιστικες ξενες συμπεριφορες .Φτανει πια το γκαιπελιστικο παιγνιδι των παρακρατικων γλυφτων του συτηματος . Οι προσπαθεις για αποπροσανατολισμο δεν περνανε πια. Ολοι μαζι με τους αντιστεκομενους

Ανώνυμος είπε...

4. 57 SE MIA MOUSLMANIKH XORA OPWS H AIGIPTOS EGINAN KAI XIROTERA APO AFTA KAI OXI MONO EKEI GENIKA H ARAVIKH ANOIXH EDIXE TO AKRIVOS ANTI8ETO APO AFTO POU LES. Twra , otan grafei kati an ali8es 8es na pis oti kalitera na imastan mia aravikh xwra oste na ginotnan afto pou esu fadazese. Epita akolou8is mia isothta pou mono esu antilamvanes pou epipleon den epixirimatologite me ta parapano pou eipes , giati stin teliki to na katouras to mega den einai to idio me to na katevazis ti simea. Kai afto einai pou les kai sto telos kai oi dio einai fasistes omws oi xrisavgites einai me to mega enw as poume oi anarxikoi me ti simea. Opws katalavenis kai esu einai profanes oti eisai o idios pou grafei se ena alo post iper tis xryshs pordhs kai edw to paizis taxamou nikokireos. Kai se rotaw vlepodas ta ipolipa sxolia einai dinaton na min se pari xabari kai monokitaros organismos oti eisai fasistas? Kai mia akoma erwthsh poso diskoleftikes na to pexis nikokireos ginonte idika ma8imata sta grafia tis xrushs vroxhs ?

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αντίσταση και επιβολή εξουσίας για να μην πληρωθεί hosting πρώτη φορά βλέπω...

Χοντρή μαλακία η αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά το hosting σε πανεπιστήμιο δεν είναι λόγος ούτε επανάστασης... ούτε επιβολής εξουσίας.

Δεν θα έλεγα όχι όμως στην κατάληψη των γραφείων της Χ.Α.... μία ιδέα λέω...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. SOROS το 1999, (χρονιά ιδρύσεως των indymedia) δώρισε σε αυτά το ποσό των 70.000 δολαρίων για να καλύψουν τις τότε διαδηλώσεις στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Το 2000 ο κ. Σόρος έδωσε ακόμα 10.000 δολάρια στο indymedia κάποιας πολιτείας των ΗΠΑ, προκειμένου αυτό να καλύψει τις έκδηλώσεις του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή.

Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλα τα ποσά. Αυτά τα ποσά όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσω ενός λαβύρινθου, «μη κερδοσκοπικών οργανισμών», «μη κυβερνητικών οργανώσεων», και ιδρυμάτων, τα indymedia διασφαλίζουν μια συνεχή ροή χρημάτων, τα οποία βέβαια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του indymedia, αλλά προφανώς και για να χρηματοδοτηθούν και άλλες δραστηριότητες του αριστερίστικου - αναρχικού χώρου.

Το 1999, λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις στο Σιάτλ, το "μη κερδοσκοπικό ίδρυμα" με την επωνυμία "Sorosʼs Open Society" δίνει στο"Tides Foundation", επίσης "μη κερδοσκοπικό ίδρυμα", δύο δωρεές αξίας 393.000 δολαρίων. Με τη σειρά του το ίδρυμα "Tides Foundation" αποφασίζει να δωρίσει στον επίσης "μη κερδοσκοπικό οργανισμό" indymedia 376.000 δολάρια. Πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η αρμονική αυτή συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των οργανώσεων. Τώρα τα 17.000 δολάρια διαφορά μάλλον θα χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα μέλη του "Tides Foundation". Κατά τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή επεκτείνεται...

Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί ένα ακόμη ίδρυμα. Το "Tactical Media Found" το οποίο χρηματοδοτεί διάφορα projects των ανά τον κόσμο "indymedia" ιδιαίτερα σε τεχνολογικούς τομείς, προσφέροντας υπολογιστές αλλά και μετρητά για την καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη, των κατά τα άλλα "ανεξάρτητων" αυτών κέντρων ενημέρωσης. Η έμφαση δίνεται αυτή τη φορά εκτός ΗΠΑ, κυρίως στην Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη. Αποθήκες στις ΗΠΑ είναι γεμάτες με υπολογιστές που στέλνονται σε διάφορες χώρες. Ακόμα, τεχνικοί ταξιδεύουν και στήνουν servers σε όλη τη γη. Η παγκοσμιοποίηση κάνει καλά τη δουλειά της. Μέσω του τελευταίου αυτού project μεθοδεύεται ουσιαστικά και η μετατροπή των indymedia από απλά site-forums στο διαδίκτυο, σε κεντρικούς οργανωτές συνασπισμών μεταξύ διαφόρων αριστερών κομμάτων και αναρχικών οργανώσεων στις περιοχές που αυτά εδρεύουν. Μάλλον για εκεί προορίζεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Μήπως η ταυτόχρονη αλλά και ταυτόσημη δράση indymedia - Δικτύου είναι η έκφραση του project αυτού στην χώρα μας;

Ανώνυμος είπε...

Στα τέλη του 2001 ξεκινάει τη λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης, σχεδόν παράλληλα με αυτό της Αθήνας. Όμως πριν κλείσει έξι μήνες λειτουργίας, οι σύντροφοι του Indymedia Θεσσαλονίκης αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, με το παγκόσμιο δίκτυο των imc. Το κείμενό τους δεν είναι απλώς αποκαλυπτικό, είναι δραματικό:

«…πολύ σύντομα, πριν καν ακόμα κλείσει μισό χρόνο λειτουργίας το imc thessaloniki, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε μια σειρά από αντιφάσεις και προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο των indymedia. Άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι πραγματικές αντιλήψεις, αφετηρίες και πρακτικές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο των imc, με πολλές από τις οποίες - ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της Ευρώπης - είμαστε ριζικά αντίθετοι, και η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε αδιέξοδο…

Την άνοιξη του 2002 το imc Θεσσαλονίκης, κηρύσσει την πλήρη ανεξαρτησία του και δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για την πολιτική των υπόλοιπων imc. Ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στο δίκτυο των Indymedia.
Το 2003, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στην Θεσσαλονίκη, καταφθάνουν στελέχη των imc από πολλές χώρες. Η συντακτική ομάδα του Indymedia Θεσσαλονίκης προσπαθεί να συνεννοηθεί μαζί τους ώστε να γίνει μία συζήτηση για το ρόλο του δικτύου παγκοσμίως. Όμως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. «…στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν φάνηκε για άλλη μια φορά η τεράστια απόσταση που μας χωρίζει και απλώς συμφωνήθηκε όλοι να σεβαστούν τις αρχές που έθεσε το imc thessaloniki. Από τότε και έπειτα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά επαφή με το παγκόσμιο δίκτυο των imc…».


Οι σύντροφοι του Indymedia Θεσαλονίκης μετά από συζητήσεις και προβληματισμό πολλών μηνών αποφασίζουν να διακόψουν τη λειτουργία του.

Η καταγγελία για σχέσεις του Indymedia, με «κρατικούς θεσμούς», «εταιρείες», «ΜΚΟ» και άλλους «θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού» είναι ανατριχιαστική και αποτελεί ράπισμα για όσους το στηρίζουν:
«… είδαμε κατάματα ότι η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τις φαντασιώσεις και ότι τελικά περισσότερα πράγματα μας χωρίζουνε παρά μας ενώνουνε με τα υπόλοιπα imc… …Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε…»

Στο αποχαιρετιστήριο κείμενό τους δεν θα βρούμε κραυγαλέες κατηγορίες εναντίον του «αδελφού» Indymedia Αθηνών ή άλλων imc. Ωστόσο, πίσω από το συγκρατημένο ύφος το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλουμε να έχουμε μία πραγματική δράση εναντίον της παγκοσμιοποίησης, το δίκτυο των imc δεν είναι το κατάλληλο μέσο, ούτε βέβαια και το «θεσμικό» πλέον κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
«…Όσο μας επηρέασε η πρώτη μας επαφή με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης στην δημιουργία του IMC Θεσσαλονίκης άλλο τόσο μας επηρέασε στην απόφαση μας για το κλείσιμό του η απομάκρυνσή μας από το κίνημα αυτό…»


«…οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η αδυναμία των χρηστών αλλά και η δική μας να ανταποκριθούμε στις αρχικές μας προσδοκίες. Προσδοκίες για αδιαμεσολάβητη συμμετοχή στην πληροφόρηση από τα ίδια τα υποκείμενα των κοινωνικών αντιπαραθέσεων, προσδοκίες για αλληλεπίδραση των χρηστών που θα αποτελούσε έναυσμα για ενεργή συμμετοχή στον πραγματικό χώρο, προσδοκίες για ενημέρωση σε άμεσο χρόνο, δημιουργώντας ένα "πεδίο" οργάνωσης κοινωνικών αντανακλαστικών, προσδοκίες για τη δημιουργία ενός "χώρου δημόσιας αντιπαράθεσης" με ουσιαστικά επιχειρήματα, ανάλυση και κριτική…»


Ανώνυμος είπε...




Κάποιοι από αυτούς που στελέχωσαν το Indymedia Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τη συνεργασία τους με το Indymedia Αθήνας. Άλλοι όμως μίλησαν για «παραμάγαζα» του Σόρος, και διάφορων ύποπτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αποσύρθηκαν διακριτικά…
Στην Αθήνα, οι Αρίστοι, οι Κανέληδες και οι λοιποί ιο-γιαννοπουλαίοι, συνέχισαν απτόητοι την εργασία τους: δεν ίδρωσε ούτε το αυτί τους…

Ανώνυμος είπε...

Imc Αργεντινής: ανακαλύψαμε ότι …δεν είμαστε ο εαυτός μας

Λίγο νωρίτερα, σκάνδαλο ξεσπάει στους κόλπους του Indymedia Αργεντινής: οι συντελεστές του ανακαλύπτουν ότι τους χρηματοδοτεί ο Σόρος και μάλιστα ότι θα τους έστελνε ένα …φορτίο με υπολογιστές.
Οι σύντροφοι του Indymedia Θεσσαλονίκης, δημοσιεύουν μία συγκλονιστική επιστολή του imc Αργεντινής, που γράφτηκε το 2002, όταν στην …Παταγωνία κατάλαβαν ότι υπάρχουν επειδή το θέλει ο Σόρος. Απολαύστε τους Αργεντινούς:
«…Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος…!!!

..Η διευκρίνηση της κατάστασης, μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια)…

…Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες…»

Οι Αργεντίνοι συντελεστές του Indymedia, ξαφνικά ανακαλύπτουν, πως δεν είναι οι …εαυτοί τους και ότι πίσω απ΄ όλα κρύβεται το σκοτεινό δίκτυο του Σόρος.

«…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και πάνω απ' όλα δε μπορούμε να δείξουμε ασέβεια προς τους εαυτούς μας με το να λερώσουμε τα χέρια μας με λεφτά βαμμένα με το ίδιο μας το αίμα και τον ιδρώτα. Ένα κίνημα που στάθηκε ενάντιο στο σύστημα για χρόνια δε θα τελειώσει, -ούτε καν κατά λάθος- δε θα παραδοθεί με αντάλλαγμα τα ψίχουλα που αυτό το σύστημα του προσφέρει.
…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να εκθέσουμε σε κίνδυνο τη φήμη, την ασφάλεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του δικτύου με το να δεχτούμε χρήματα από ένα εγκληματικό παράδειγμα διεφθαρμένου ανθρώπου, όπως ο Soros. Θα δεχόμασταν λεφτά μόνο αν μας έφταναν σε ένα φάκελο που στο όνομα του αποστολέα θα γραφε Ντουρούτι, στη περίπτωση που χει αφήσει πουθενά συγγενείς του να ληστεύουν ακόμη τράπεζες.
Ότι προτείνουμε οι υπολογιστές να ταξιδέψουν με λεφτά αλληλέγγυων, με λεφτά που έχουν αποκτηθεί με δίκαιο τρόπο (που για μας σημαίνει λεφτά που ειλικρινείς άνθρωποι κέρδισαν με τη δουλειά τους, είτε είναι ένα είτε χίλια δολάρια) και που μπήκαν στο κουτί χωρίς τίποτα κλωστές δεμένες επάνω τους: Λεφτά από φίλους και φίλες, ανθρώπους άγνωστους που δε τους ενδιαφέρει να μάθουμε το όνομά τους…»
No comments

Και ενώ η συγκλονιστική επιστολή των Αργεντίνων και οι δραματικές καταγγελίες των μελών του Indymedia Θεσσαλονίκης για ύποπτη χρηματοδότηση και σκοτεινές σχέσεις των imc, θα έπρεπε να προκαλέσουν θύελλα συζητήσεων και αντιδράσεων, επικράτησε για μία ακόμη φορά η άκρα του τάφου σιωπή. Η προβολή του Indymedia από την Ελευθεροτυπία και ορισμένα άλλα έντυπα, ο βασικός ρόλος ορισμένων γνωστών δημοσιογράφων, το lite «εναλλακτικό» στυλάκι και πάνω απ΄ όλα, το συνειδησιακό άλλοθι που προσέφερε ο Ιός, καθησύχασαν τους περισσότερους. Κάποιοι που έχουν σοβαρές αμφιβολίες για τον ρόλο του Indymedia, και όλων αυτών, σιωπούν, φοβούμενοι την άτυπη εξουσία που ασκούν, στον αυστηρά ιεραρχημένο - κατά τα άλλα «εναλλακτικό»- αυτό χώρο.

Ανώνυμος είπε...

6:40
Η αραβική άνοιξη περιλάμβανε βιασμούς μωρών και εκατομμύρια αθώους δολοφονημένους ,βασανισμένους και εξαθλιωμένους.Όλα αυτά βέβαια απλά και μόνο για να υπάρξουν φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις (μιας και άνοιξη ήταν μαι χορηγία της Αμερικής).
Όσο αναφορά τους αναρχικούς και του χρυσαυγίτες είναι ακριβώς το ίδιο.Ιδεολογία της πλάκας απλά και μόνο για να φανατίζει και να λαϊκίζει.Στο κεφάλι των υποστηριχτών φυτεύουν κασέτες που απλά επαναλαμβάνουν γιατί δεν έχουν το παραμικρό ίχνος μυαλού και σκέψεις για να απαντήσουν.Τέλος όταν κάποιος δεν τους αρέσει απλά πιάνουν τα ρόπαλα.