Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ-ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ


Η «Σοφία» (ή Σοφιά) είναι το το τρίτο ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο πέλαγος που αλλάζει χέρια το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων (όπως ο Σκορπιός) και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση, με 170 στρέμματα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η οικογένεια Κωνσταντίνου στην οποία άνηκε το νησί, προέβη σε πώληση μέσω πλειστηριασμού στη Νότια Αφρική. Τελικά, το αγόρασε ένας Νοτιοαφρικανός υπήκοος (δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία) έναντι του ποσού των 2,8 εκατ. ευρώ. Ο Νοτιοαφρικανός κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά (αισθητά χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση), γεγονός που αποδεικνύει την κρίση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στις προθέσεις του αγοραστή είναι η αξιοποίηση του νησιού για λόγους παραθερισμού: η περιοχή επιτρέπει την κατασκευή έως έξι παραθεριστικών κατοικιών, έχει δυνατότητα παροχής νερού (υπάρχει γεώτρηση), όμως δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές ελληνικών νησιών δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο εμίρης του Κατάρ (που απέκτησε την Οξυά) ενδιαφέρεται για την αγορά ακόμα πέντε νησίδων στις Εχινάδες Νήσους.



Πηγή: Πωλήθηκε και το νησάκι Σοφία στο Ιόνιο -Θα αλλάξει όψη το Πέλαγος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/101490#ixzz2RB8gXNqw 
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: