Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2013

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Με νέα 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 και 5 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε το πρωί της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν το μεσημέρι νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στον Άγιο Διονύσιο, καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους συμπληρώνουν την τέταρτη ημέρα.

Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς, όπως αναφέρει, με τις διατάξεις του θα σταλούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγ. Διονύσιο.

Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις ομιλίες τους, είπαν ότι το νομοσχέδιο είναι «ταφόπλακα» σε ό,τι έχει απομείνει για τους Έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση.

Επίσης, ανέφεραν ότι για τα ποντοπόρα φορτηγά πλοία, κατεδαφίζεται πλέον ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού εισάγεται στο χώρο της ναυτικής εργασίας η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, που θα καταρτίζονται μεταξύ του πλοιοκτήτη και του Έλληνα ναυτικού για ναυτολόγηση σε θέση κατώτερου πληρώματος.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, σε δήλωσή του έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης πάνω στο πρόβλημα των ναυτεργατών και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: