Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ;;;-ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ...


(ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV...)
---ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ---
αναδημοσιευση απο το http://www.e-tetradio.gr/ar8364el_perizaralikoypsarianoympyraskaiska1003.html
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι στο e-tetRadio με τον Γρηγόρη Ψαριανό, εκτός κι αν επιστρέψει στο ραδιόφωνο. Το λέω και το υπογράφω διότι γνωρίζω πως μερικά πράγματα, ιδίως όταν επαναλαμβάνονται, καταντούν κουραστικά (μην σας πω και κωμικοτραγικά). Έπρεπε όμως, πρέπει δηλαδή, να εξιστορήσω κάποια γεγονότα στα οποία ήμουν παρών και τα οποία μεταφέρονται εσφαλμένα. 
Δεν είχα -λοιπόν- σκοπό να αναφερθώ αναλυτικά σε όσα συνέβησαν μεταξύ Γρηγόρη Ψαριανού και Χριστόφορου Ζαραλίκου στην πλατεία Μαβίλη, το γνωστό(;) επεισόδιο με τη μπύρα. Ωστόσο, οι μισές αλήθειες (ή τα... ψέματα) του Γρηγόρη στη συνέντευξή του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με αναγκάζουν να το κάνω. Ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ζαραλίκος αποκάλυψε επιγραμματικά κάποια πράγματα στο twitter του - η (αγαπημένη) Kirkh μάλιστα με εγκάλεσε δημοσίως, φέρω ευθύνη, post-αρε, επειδή δεν έχω γράψει για όλα όσα διαδραματίστηκαν εκεί. 


Aς σημειώσω όμως πριν απ' όλα ένα γεγονός, ένα γεγονός που αμφισβήτησε, χλευάζοντάς το ο Ψαριανός στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή (προβλήθηκε την Τετάρτη, τα μεσάνυχτα, στον Σκάι): την παρολίγο αυτοκτονία της μητέρας του Ζαραλίκου. Την αμφισβήτησε με το γνωστό του ύφος ο κύριος βουλευτής. Δυστυχώς, όμως, είναι αλήθεια. Ο Ζαραλίκος πρόλαβε τη μητέρα του ένα βήμα πριν την πτώση της στο κενό, σε μία οικοδομή! Ένα απόγευμα του Σεπτεμβρίου. 

Την έψαχνε από το πρωί που εξαφανίστηκε από το σπίτι. Εμαθε δε, πως είχε αφήσει κάποια υπονοούμενα στις φίλες της, μέρες πριν. Κάναμε κινητοποίηση, τότε. Μου ζήτησε εμένα προσωπικά ο ίδιος ο Ζαραλίκος και τηλεφώνησα σε κάποια ραδιόφωνα (στην «Ελληνοφρένεια», λόγου χάριν, στον Κώστα Γιαννακίδη στον «Best 92.6» και αλλού) ώστε να γίνουν αναφορές στον αέρα, διακριτικά εννοείται, μήπως κάποιος γνώριζε κάτι. Ευτυχώς είχαμε αίσιο τέλος, ένας ταξιτζής την πήρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του και έσπευσε να βοηθήσει καθοριστικά στην εύρεσή της. 
Να προσθέσω πως η γυναίκα είναι πλέον καλά, μία χαρά - αφού έλαβε και την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη στη συνέχεια. Και σίγουρα δεν θέλησε να αυτοκτονήσει από... ερωτική απογοήτευση, όπως είπε για άλλες περιπτώσεις, ένας θλιβερός Ψαριανός. Αυτά τα ολίγα για την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Εκείνο το βράδυ λοιπόν, στο MG, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση. Ήταν 17 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα. Με αποκορύφωμα, το... λούσιμο με μπύρα του Ψαριανού, από τον Ζαραλίκο. Το μαγαζί ήταν γεμάτο. Ήμασταν εκεί τέσσερις άνθρωποι από την «Ελευθεροτυπία», παρόντες, συμμετείχαμε δε κάποιοι εξ ημών και στην λογομαχία, την πολιτική λογομαχία, νωρίτερα. Αλλά με έναν Ψαριανό να υποστηρίζει, μεταξύ σοβαρού και αστείου(;), «να ψοφήσουν οι κωλόγεροι, ας πάρουν 50 ευρώ σύνταξη, να τους κάνουμε λίπασμα, δεν με ενδιαφέρει, εκείνοι είναι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση», δεν αξίζει να συζητάς. Είναι χαμένος κόπος. Ο Ζαραλίκος έμοιαζε ασυγκράτητος. Τον έφερε στα όριά του ο Ψαριανός. Μέχρι και η μουσική σταμάτησε, ειδικά από τη στιγμή που ο Γρηγόρης ειρωνεύτηκε (τον Ζαραλίκο), λέγοντάς του, «η μάνα σου πήγε να αυτοκτονήσει, επειδή είχε εσένα για γιο». Του είπε πολλά εκείνο το βράδυ, δημοσίως, ο Ζαραλίκος. Για παλιότερα γεγονότα. Και πράξεις. Δεν θα τα αναπαράγω, θα σημειώσω μόνο πως τον κατηγόρησε ότι πούλαγε ψευδο-αναρχισμό στο ραδιόφωνο, ενώ ανέκαθεν πίστευε όλες αυτές τις άθλιες απόψεις που εκφράζει τώρα. Τον κατηγόρησε για ένα σωρό, τα οποία δεν θέλω να αναφέρω. Για να προστατεύσω τον Γρηγόρη. Κι ας ειπώθηκαν όλα δημοσίως και όχι σε ιδιωτική συζήτηση. 

Αυτό που μου έκανε προσωπικά μεγαλύτερη εντύπωση (εκείνη τη νύχτα) ήταν η... ακινησία (και όχι το θράσος) του Ψαριανού. Δέχθηκε ένα ποτήρι μπύρα κατά πρόσωπο και δεν κουνήθηκε ούτε εκατοστό, δεξιά ή αριστερά. Μπροστά του ο Παυλόπουλος (με τον Κασιδιάρη) μοιάζει με σούπερμαν. «Δεν θα χαραμίσω το σάλιο μου για να σε φτύσω» του είπε ο Χριστόφορος, «ενώ η μπύρα κοστίζει μόλις 5 ευρώ». Και του την έριξε. Δεν έκανε καν ο Ψαρ. την αντανακλαστική κίνηση να προφυλαχθεί, όπως θα έπραττε οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος. Ειδικά αυτό μου δημιούργησε τεράστια απορία. Και δεν μπορώ να το εξηγήσω ακόμα και τώρα. 

Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα όμως. Πολύ πιο σοβαρό από μία... μπύρα. Δείτε τι έγραψε στο twitter του ο Ζαραλίκος: «Την ημέρα του γεγονότος είχα συμφωνήσει να ξεκινήσω εκπομπές στο Ρ/Φ του Σκάι 100.3. Δύο μέρες μετά, στο ραντεβού για τα τυπικά, δεν με ξέρανε. Ρουφιάνε..». Όντως είχε συμφωνήσει με τον «Σκάι 100.3» ο Χριστόφορος - διαβάστε το ρεπορτάζ μας, της επομένης του γεγονότος, ημέρας. Ο Χριστόφορος θεωρεί, εγώ πάντως δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί του, ό,τι ίσως και να έβαλε το χεράκι του ο Ψαριανός. Στην αθέτηση της συμφωνίας εννοώ, από την πλευρά του... «Φαλήρου». Γι' αυτό και τον αποκαλεί «ρουφιάνο». 
Δεν μπορώ να πω αν έχει δίκιο, για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως έχει δίκιο. Το θεωρώ και 1ον) πολύ ακραίο και 2ον) απίθανο, να διαμεσολάβησε αρνητικά ο Ψαριανός. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια... Επικοινώνησα με τον Χριστόφορο. Δεν μπορεί να το αποδείξει, μου είπε. Απλώς πιστεύει πως ένας άνθρωπος που λέει δημοσίως να,,, ψοφήσουν οι κωλόγεροι, δεν θα είχε πρόβλημα να ρουφιανέψει. Τι να πω... 

Άσχετο: δεν νομίζω πως ο «Σκάι 100.3» βγήκε κερδισμένος από τη διάλυση του συγκεκριμένου deal... Μόνο καλό θα έκανε στο πρόγραμμά του η ένταξη σε αυτό του Χριστόφορου Ζαραλίκου.  
Αλήθεια, πως δεν έχουν σκεφτεί να πάρουν τον Ψαριανό; Ταιριάζει και πολιτικά με τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου...
   Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος 
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Q8gw3tQw2Qc
sto 37:25 i katalipsi praksi vias leei o psarianos..genika olo malakies elege...........