Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 19%


Καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή του 21% σχεδιάζει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι.
Αυτός ο νέος φόρος εξετάζεται παράλληλα να οδηγήσει και στην κατάργηση του μεσαίου και του χαμηλού συντελεστή, 6,5% και 13% αντίστοιχα.
Το μέτρο συνεπάγεται πιθανότατα και την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά και την παραμεθόριο.
Μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται και ανατιμήσεις σε όλα τα είδη διατροφής, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στην ιατρική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, βρίσκεται σε συνεννόηση με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, για την καθιέρωση αυτού του ενιαίου συντελεστή.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να βρει τρόπους ώστε να καταργηθεί από φέτος ο συντελεστής ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς αλλά και όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών.
Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μια βαθιά ανάσα στην αγορά και να σηματοδοτήσει ένα γενικευμένο κύμα μειώσεων τιμών και μια αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά που στενάζει από την υπερφορολόγηση.
Για να μην προκληθεί παράλληλα απώλεια εσόδων, θα συνδυάζεται με αύξηση έμμεσων φόρων στις κατηγορίες των αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα φορολογούνται με ΦΠΑ 13%.
http://news247.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τεμπέλης?

Ζηλεύεις και φθονείς τους πάντες γύρω σου?

Έχεις να χαμογελάσεις, και εσυ δε θυμάσαι από πότε?

Είσαι παρθένος ετών 30?

Σε έχουνε γραμμένο στ'αρχίδια τους όλοι?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΝΟΤΕΡΗ Τ.Ο., ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΟΙΚΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ