Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2012

EΦΤΑ ΝΟΜΑ ΣΕ ΕΝΑ… ΚΕΛΙ


απο την Εφημεριδα των Συντακτων
http://www.efsyn.gr/?p=4499
Ενα λεπτό πριν η «βόμβα» των άθλιων συνθηκών κράτησης στα ασφυκτικά γεμάτα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων «σκάσει» στα χέρια τους, οι αστυνομικοί της Αττικής έφεραν με συνέντευξη Τύπου και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα, αποσκοπώντας στην επίτευξη τριών στόχων.
Να πιέσουν τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος να λάβει επιτέλους μέτρα για το πρόβλημα. Να αναγκάσουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μείωση του προσωπικού στο μισό, καθώς θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ήδη τραγική κατάσταση.


Να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να προχωρήσει στο άνοιγμα των έτοιμων φυλακών στο Παρανέστι Δράμας και την Αλικαρνασσό, αλλά και στην πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων στα Τρίκαλα, όπου οι φυλακισμένοι καταλαμβάνουν μόνο το ένα τρίτο του χώρου των σωφρονιστικών εγκαταστάσεων.

Τα στοιχεία που παρέθεσαν είναι εύγλωττα. Ο κάθε κρατούμενος δικαιούται τέσσερα τετραγωνικά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κρατητήρια τμημάτων όπου σε ένα τετραγωνικό στοιβάζονται τρία άτομα. Ορισμένα τμήματα δεν έχουν καν κρατητήρια.

Υπόδικοι και κατάδικοι κρατούνται όλοι μαζί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης χρώστα στο Τάξης εννιά εκατομμύρια ως τροφεία ποινικών. Στην Ελλάδα κρατούνται 15.000, ενώ στις ΗΠΑ 230.000 άτομα.

Τα κρατητήρια άρχισαν να έχουν υπεράριθμους από το 2000 και ώς τώρα η χώρα μας έχει τιμωρηθεί επανειλημμένως από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με συνέπεια το Δημόσιο να έχει πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσόν.

Από την ίδια χρονιά και ώς τώρα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω αποδράσεων πάνω από χίλιοι αστυνομικοί.

Ενας αστυνομικός στην Αττική καλείται να φυλάξει 35 ανθρώπους, ενώ στα κρατητήρια σήμερα αναγκάζονται να συμβιώνουν ποινικοί, αλλοδαποί προς απέλαση, ανήλικοι, γυναίκες και άτομα που δεν είχαν να πληρώσουν για παράβαση του ΚΟΚ.

Πρόσφατα, μάλιστα, λόγω της κρίσης, παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πηγαίνουν, όπως ανέφεραν, στα τμήματα άστεγοι με οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίοι παραδίδονται αυτοβούλως για να συλληφθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν με αυτό τον τρόπο ύπνο και τροφή.

Μάνος Τσαλδάρης

ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν τους αρέσει, να γυρίσουν στην αχανή χώρα τους.

Την ίδια ώρα που αυτοί καλοντερλικώνουν, ΠΕΡΙΠΟΥ 150 Μάγνητες ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ των πολιτικών…

Επόμενο είναι, αφού οι πολιτικοί ΑΠΟΛΥΟΥΝ τους γονείς τους, οι οποίοι ΔΕΝ βρίσκουν καμμιά δουλειά, αφού οι πολιτικοί φρόντισαν ώστε ήδη να έχουν πιάσει ΟΛΕΣ τις δουλειές στα χωράφια οι αλλοδαποί, στους οποίους φυσικά εξακολουθούν να δίνουν άδειες παραμονής για εργασία, την ώρα που οι έλληνες έχουν 40% ανεργία και πεθαίνουν από την πείνα.

Και μετά το σύστημα αναρρωτιέται γιατί όλοι οι μαθητές είναι ΧΑ.
Είναι, επειδή ΠΕΙΝΑΝΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΓΟΝ!
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ.

Αφαιρούν τις προτομές των ηρώων, αφού φυσικά πρώτα τους έβριζαν (δεν τα θυμάστε;) από τις ιστοσελίδες του σέρβερ τους, οι αναρχο-ακροαριστερές παραμαρξιστικές συμμορίες. Πήραν θάρρος από την άνοδο της ακροαριστεράς, που αποκαλεί τα σκόπια "Μακεδονία". Συνεχίστε λοιπόν να ψηφίζετε άκρα αριστερά, για να δείτε σε λίγο στους δρόμους αγάλματα σκοπιανών, τούρκων και αλβανοπακιστανών. Συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι εκείνος ο skandalo
Να πιάσει δουλειά .ακους εκεί .να κατηγορούν τα αδέλφια μας .

Ανώνυμος είπε...

βρηκαν τα φασιστακια χωρο να κανουν προπαγανδα...

στα κρατητηρια στιβαζονται και ελληνες...αλλα θελει πολυ μυαλο για να το συνηδητοποιησει ενας χρυσαυγουλος.
τους ελληνες δουλεμπορους μπορει κανεις να πει σε ποια κρατητηρια τους βαζουν;

αν ο κλασιδιαρης δικαζοταν σαν απλος πολιτης (ναι σιγα), για τις παραβασεις που εχει κανει, μου λετε σε τι κρατητηρια θα κρατουταν;

Ανώνυμος είπε...

Θανατική ποινή των βαρυποινιτών , απέλαση και φυλάκιση των λαθροόρκ στην Πατρίδα τους, για να ζήσουν οι απλοί ποινικοί με πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Ανώνυμος είπε...

απέλαση με συνοπτικές διαδικάσιες όλων των αλλοδαπών που δεν έχουν νόμιμη εργασία

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ IP ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ PREZAtv. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ Η ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΔΗ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ 'ΜΑΥΡΟ' ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.