Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


Μέχρι σήμερα η μαζική είσοδος μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας αντιμετωπίζεται με έλλειψη στοιχειώδους οφειλόμενης πρόνοιας, απουσία συντονισμού και καθυστερήσεις. Κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται από θαλάσσης στη Σάμο. Μεταξύ αυτών και άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα όπως παιδιά, έγγυες, ασθενείς, προερχόμενοι μάλιστα από χώρες όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή και η ελευθερία τους. Καμιά ωστόσο μέριμνα υποδοχής δεν λαμβάνεται, και αντ’ αυτής οι νεοεισερχόμενοι κρατούνται σε εντελώς ακατάλληλους για διαμονή προσώπων χώρους του Λιμεναρχείου χωρίς να υπάρχει η σχετική κτιριακή υποδομή.



Οι μετανάστες κρατούνται σε ακατάλληλο χώρο 30τ.μ. και σιτίζονται από το περίσσευμα φαγητού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου μια φορά το 24ωρο και από το φιλότιμο και τον ανθρωπισμό των λιμενικών υπαλλήλων και των κατοίκων της Σάμου. 


Το Λιμεναρχείο επίσης έχει αναλάβει και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. 


Οι κανόνες υποδοχής και καταγραφής μη νόμιμων μεταναστών, αλλά και προσφύγων περιγράφονται σε διεθνείς συμβάσεις δεσμευτικές για τη χώρα μας. Αντίθετα, η υλοποιούμενη εφαρμογή τους, όπως συμβαίνει, εκθέτει την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς. Κρίνεται δε απαράδεκτη και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κουλτούρα αλλά και το δημόσιο αίσθημα του Σαμιακού λαού.

Απ’ την άλλη οι εξαγγελίες και οι εργασίες για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μεταφέρονται σε επόμενο χρόνο και σίγουρα μετά τον Ιανουάριο του 2013, παρά την δέσμευση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την άμεση λειτουργία του.


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Πότε υπολογίζουν να λειτουργήσει το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και γιατί παρουσιάζεται μέχρι σήμερα καθυστέρηση;

2. Μέχρι να λειτουργήσει το Κέντρο τι μέριμνα λαμβάνει η κυβέρνηση για την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στέγασης και υποδοχής για τους μετανάστες αλλά και για τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο Λιμεναρχείο;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλισθεί άμεσα η σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών;



Οι ερωτώντες βουλευτές
Αγνή Καλογερή
Δημήτρης Τσουκαλάς
Βασιλική Κατριβάνου
Θεόδωρος Δρίτσας
ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2012

4 σχόλια:

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ είπε...

Ναι, θυμίστε μας να τους βάλουμε στο Χίλτον, την ώρα που οι Έλληνες πεινάνε !

Ρε δεν μας χέζετε με τον ψευτοανθρωπισμό σας στις πλάτες των Ελλήνων !

Να τους πάρετε στα σπίτια σας αφού τους γουστάρετε τόσο πολύ.

Βάλτε μπούρκες και κάντε κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες σας για να δείτε τα αγαθά του "πολυπολιτισμού".

Άντε γαμηθείτε επιτέλους, η Ελλάδα χάνεται κι εσείς μας πρήζετε τ'αρχίδια με τον κάθε ισλαμοταλιμπάν που έρχεται εδώ να λύσει τα προβλήματά του.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Από το να ζούν σαν ζώα και το να τους πάμε στο Hilton υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και εγώ είμαι υπέρ της επιστροφής τους στις πατρίδες τους με την προϋπόθεση να μην απειλείται η ζωή τους εκεί. Μέχρι να επιστρέψουν όμως πρέπει να βρίσκονται σε χώρους με στοιχειώδη επίπεδα διαβίωσης. Όποιος υποστηρίζει ανθρώπινες συνθήκες κράτησης δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει αυτόματα και ανθελληνικές θέσεις. Αλλά μερικοί έχουν μπερδέψει την πούτσα με την βούρτσα. Επίσης σχετικά με το επιχείρημα σου "αφού τους γουστάρω τόσο, ας τους πάρω στο σπίτι μου" δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη κοτσάνα. Επίσης είμαι και ζωόφιλος αλλά δεν θα κάνω το σπίτι μου κιβωτό του Νώε. Λυπάμαι αγαπητέ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ αλλά δεν σε θέλω σπίτι μου.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ είπε...

@ανώνυμος 11:08 :

Και ποιος σου είπε ρε μεγάλε ότι εγώ θέλω να έρθω στο σπίτι σου ;;

Για τα εκατομμύρια των ισλαμοταλιμπάν μιλάω, που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο χωρίς κανένας να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό.

Και σε πληροφορώ ότι μια χαρά την περνάνε στα "κέντρα φιλοξενίας" του κυρίου Δένδια, μέχρι και κέτερινγκ έχουν.

Δεν σου είπε κανείς να κάνεις το σπίτι σου κιβωτό του Νώε, πάρε μόνο καναδυό πακιστάνια για να δώσεις το καλό παράδειγμα.

Λυπάμαι αγαπητέ ανώνυμε, αλλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ στην Πατρίδα μου.

Ανώνυμος είπε...

Πρεζα παρακολουθώ το μπλοκ αρκετό καιρό.
Σας πήρανε φαλαγκι οι χρυσαυγητες
Αλλαξε ρότα .
Τρεις και ο κούκος είστε ,ποιος κούκος τι λέω έφυγε και ο κούκος .
Και αυτοι οι τρεις μονο να βρίζουν ξέρουν (πχ σκάνδαλο η ο άλλος ο kamel driver)
Κουφαλιτσες ήρθε η ώρα σας .
Red rabbit hunter