Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα. 


Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σταματούν προσωρινά οι εισαγωγές νεογνών στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του νοσοκομείου, μετά από σύσταση αρμοδίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως αναφέρει Το Βήμα.

Οι αρμόδιοι συνέστησαν αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησαν επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Ο θάνατος των τριών νεογνών οφείλεται σε σηψαιμία που προκάλεσε ο πολυανθεκτικός και ιδιαιτέρως τοξικός μικροοργανισμός Κλεμπσιέλλα, από τον οποίο έχουν προσβληθεί άλλα τέσσερα-και όχι έξι όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες νεογνά-που νοσηλεύονται στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Συνολικά εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας από τις 2 ώς τις 7 Νοεμβρίου. Από αυτά τα τρία νεογνά έχασαν τη μάχη με το θάνατο εξαιτίας του μικροβίου αυτού.

Τα παιδιά είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Αυτό είναι και ο λόγος που νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Στα υπόλοιπα χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.

Σημειώνεται ότι στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: