Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ HOT DOC ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.
ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το δημοσιογράφο και εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».


Για «μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους» μίλησε ο Κ.Βαξεβάνης μετά την έκδοση της απόφασης.

Παράλληλα ευχαρίστησε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στη δίκη δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του δημοσιογράφου κάνοντας λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων.

Ο δημοσιογράφος στην απολογία του υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα».Η λίστα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό δεν περιείχε ποσά, διευκρίνισε ο δημοσιογράφος.

Η δίκη του δημοσιογράφου ξεκίνησε το πρωί σε μία κατάμεστη αίθουσα από φίλους και συναδέλφους του κατηγορούμενου, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν από το πρωί έξω από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο για την κάλυψη της υπόθεσης.
Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: