Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΙΑΣ ΕΓΓΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


H Αναστασία είναι γνωστή στη γειτονιά του Αγίου Μελετίου, ιδίως στους νέους. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του Ιντερνετ καφέ το οποίο διέλυσαν πριν από μερικές μέρες, με ρόπαλα και σιδερόβεργες, «αγανακτισμένοι» χρυσαυγίτες. Είχαν αγανακτήσει, είπαν, γιατί είχε προηγηθεί επίθεση από κάποιον άγνωστο σε κουρείο της διπλανής οδού Μιχαήλ Βόδα αλλά και ο τραυματισμός του κουρέα.
Η Αναστασία πήγε στην πρώτη συγκέντρωση των κατοίκων, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, όπου έδωσε το «παρών» και κλιμάκιο χρυσαυγιτών, όπως άλλωστε σε κάθε συγκέντρωση που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, για να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Δεν έμαθε περισσότερα απ’ όσα είχε ακούσει στις συνομιλίες με τους άλλους περιοίκους. Και δεν περίμενε ποτέ ότι αυτοί που υποτίθεται πως έσπευσαν εκεί, θα την κατέστρεφαν οικονομικά κάνοντας γυαλιά καρφιά και το δικό της μαγαζί, επειδή, όπως λέει, ο σύντροφός της είναι Αιγύπτιος.
Την επόμενη ημέρα μια άγνωστη γυναίκα την επισκέφθηκε για να της εξηγήσει πως η ζημιά δεν θα γινόταν αν είχε βάλει στην είσοδο ταμπέλα με την ένδειξη ότι το Ιντερνετ καφέ είναι «Μόνο για Ελληνες». Η αφήγησή της είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τα προβλήματα της περιοχής:
«Στις έξι και μισή το απόγευμα της Παρασκευής μαζεύτηκε κόσμος στον δρόμο. Κάποιοι αλλοδαποί στάθηκαν έξω από το μαγαζί μας και κοιτούσαν, όταν τους αντιλήφθηκαν οι χρυσαυγίτες. Τους ζήτησα να φύγουν για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, όμως οι χρυσαυγίτες τούς πήραν στο κυνήγι. Τρεις Αφρικανοί μπήκαν μέσα για να κρυφτούν και απ’ έξω συγκεντρώθηκε πλήθος που φώναζε “βγάλ’ τους έξω, μην τους προστατεύεις”. Ενας άντρας με μπλούζα παραλλαγής των ΟΥΚ παρότρυνε το πλήθος να διαλύσουν το μαγαζί μου, παρότι υπήρχαν δύο περιπολικά ακριβώς απ’ έξω και πολλοί αστυνομικοί στην περιοχή».
Ο Αιγύπτιος σύντροφος της Αναστασίας μπήκε κι αυτός μέσα φοβισμένος, όμως οι χρυσαυγίτες και το οργισμένο πλήθος άρχισαν να φωνάζουν -όπως ισχυρίζεται η Αναστασία- ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος του κουρέα κι ότι κρατούσε μαχαίρι. Οι τρεις Αφρικανοί που είχαν κρυφτεί στο κατάστημα πρόλαβαν να φύγουν από τον φωταγωγό την ώρα που κάποιος πέταξε πέτρα και έσπασε την τζαμαρία δίνοντας το σύνθημα της εισβολής. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τα εκεί. Ωστόσο, αντί να απομακρύνουν το πλήθος πήραν την Αναστασία και τον σύντροφό της, τους οποίους και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Τους ρώτησα τι θα γίνει με το μαγαζί, αλλά δεν μου απάντησαν. Ενώ εμείς φεύγαμε, το πλήθος διέλυσε το μαγαζί μας. Στο τμήμα οι αστυνομικοί είδαν ότι η άδεια παραμονής του συντρόφου μου δεν έχει ανανεωθεί, οπότε τον κράτησαν, και τώρα κινδυνεύει να απελαθεί».
Η Αναστασία ανησυχεί όχι μόνο γιατί είναι έγκυος στο παιδί τους. Την ρωτάμε ποια είναι η γνώμη της για τους μετανάστες. «Είναι πάρα πολλοί. Οι μόνοι που δικαιούνται πολιτικό άσυλο είναι όσοι έρχονται από τη Συρία». Η ίδια πιστεύει ότι οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν, όμως μπροστά στο ενδεχόμενο να απελαθεί ο σύντροφός της τρομάζει. «Είναι δύσκολη ερώτηση» μονολογεί. «Κανονικά θα πρέπει, αλλά…» και αμέσως συμπληρώνει «εγώ θα αναγκαστώ να φύγω μετανάστρια στην Αίγυπτο, επειδή οι Ελληνες μου έσπασαν το μαγαζί. Φορολογούμαι, βοηθάω το κράτος και προσπαθώ να τα κάνω όλα νόμιμα. Τον άντρα μου τον συνέλαβαν γιατί δεν ανανέωσε τα χαρτιά του, αυτόν που μου κατέστρεψε το μαγαζί δεν τον γνωρίζει η αστυνομία που ήταν και παρούσα;»
Οταν η συζήτηση φτάνει στην εγκληματικότητα που λέγεται ότι υπάρχει στη γειτονιά, η Αναστασία απαντά πως δεν πιστεύει ότι είναι περισσότερη απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Παρ’ όλα αυτά, οι λιγοστοί ηλικιωμένοι Ελληνες που έχουν απομείνει φοβούνται: «Τους ενοχλεί που κάθονται οι μετανάστες στις γωνίες και στα σκαλιά των πολυκατοικιών τη νύχτα, όμως δεν βλάπτουν κανέναν». Και παρατηρεί την αντίφαση που χαρακτηρίζει την ξενοφοβία των Ελλήνων της γειτονιάς: «Οι ίδιοι που νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους στους μετανάστες τώρα που τους μείωσαν τις συντάξεις, ζητάνε να απελαθούν και υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Ποιοι στηρίζουν όμως οικονομικά την περιοχή; Οι μετανάστες. Θα μου πει η Χρυσή Αυγή πώς θα ζήσω»; Μετά τα επεισόδια η Αναστασία αντιμετώπισε ακόμα περισσότερες εκπλήξεις. Ενώ, η αιγυπτιακή κοινότητα της συμπαραστάθηκε, η «γειτονιά» αδιαφόρησε. Μιλάμε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια η αστυνομία παραχωρεί το έργο της ασφάλειας στη νεοναζιστική ομάδα: «Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κατέστρεψαν ένα μαγαζί που έδινε ψωμί σε μια μόνη μάνα. Νιώθω… ασφαλής τώρα», λέει.


*****
Άρθρο του Ματθαίου Τσιμιτάκη από την Εφημερίδα των Συντακτών της Δευτέρας 12 Νοέμβρη
ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2012

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να παντρευοταν ελληνα ρε φιλε...
Δεν καταλαβατε κατι.Οταν έρθουμε με τη βοηθεια της παναγιας στα πραγματα,οι πρωτοι που θα κυνηγηθουν θα ειναι οι προοδευτικουληδες αριστεροι...Μετα οι λαθρομεταναστες...Μετα ο καθε λογης ανθελληνας..
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΕΛΛΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

Να πας και εσυ κορίτσι μου στην Αίγυπτο ,τι διάολο θες εσυ εδω με τους καφρους τους έλληνες .
Ζήσε την ζωή σου όμορφα ,με τις γκάμηλες σου την μπουρκα σου,τις μαύρες κελεμπιες σου,κλεισμένη στο σπιτάκι σου,που και που καμία κλοτσοπατηναδα,απο τον σύντροφο σου,και μην ξεχάσεις όταν γεννήσεις το κοριτσάκι σου την κλειτοριδοεκτομη

Ανώνυμος είπε...

είναι πολλές οι Ελληνίδες που ψάχνουν απεγνωσμένα για άγριο σεξ με μαύρους και λοιπούς αφρικανούς.

Ανώνυμος είπε...

11.34 βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις παει εκτος ελλαδος ποτε στη ζωη σου.για να μαθεις λοιπον που εχεις και αποψη ασχετε στην αιγηπτο δεν ειναι υποχρεωμενη καμια γυναικα να φοραει μπουργκα, ουτε κλεινονται οι γυναικες στα σπιτια ουτε τιποτα απο τις αθλιοτητες που ανεφερες.

Ανώνυμος είπε...

προς 11.32 πριν ερθετε στην εξουσια(ποτε δηλαδη) θα σας γαμανε την παναγια αναρχικοι, αριστεροι και <>.
ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ-ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

11.34.να που πεφτεις έξω.
Δούλευα για 25 χρόνια σαν πιλότος στην παλιά Canadian pacific ,και μετα στην air Canada
Ναι η Αίγυπτος μέχρι το 95 είχε μερικά ευρωπαϊκά στοιχεια για πήγαινε να δης τι γίνεται τωρα .δυστηχως για σένα έχω γύριση άπειρες φορές την υδρογειο.καθε φορά που βρισκόμουν σε αυτα τα μέρη και ακόμα περισσότερο απο Ινδίες μεριά παθενα σοκ.
Ίσως ένα ταξιδι που θα κανεις ,και πρέπει να το κανεις
Σε κάνει να αναθεωρήσεις τα πάντα ....

Ανώνυμος είπε...

οι κουμουνιστές στην Ελλάδα συμμαχούν με σκοπιανούς μέχρι ισλαμιστές για να πάρουν την εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

12:01 π.μ. εσένα τη μάνα σου τη γάμησαν λάθρο και τους έχεις για πατεράδες και συγκινήσε;

SKANDALO είπε...

@2:27 ΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΡΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΝΕΟΝΑΖΙ. ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΤΟΣΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΦΛΕΚΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ, ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ?! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΠΡΟΟΡΙΖΕΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί με την Χρυσή Αυγή, τη μόνη αντισυστημική πολιτική δύναμη

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:32
και ποιος ρε φιλαράκι σε έβαλε εσενα για κριτη?
Απο εκφράσεις τυπου βοήθεια Παναγίας, καλύτερα βοήθεια απο τον Πάνα να λες
Θρησκεία, πατριδα, οικογένεια,στρατός αλλα και εθνικισμός δεν έχουν καμια σχέση με την χρυση αυγή.
Διότι
1. είναι οπαδοί του Πάνα και αλλοι καθαροι ειδωλολάτρες
2. τι οικογένεια ? αφου έχετε πιάσει όλα τα "κυριλέ σπίτια"
,προστασίες,κτλ
3.Εθνικισμός? τι εθνικισμός αφου είσαστε νεο ναζιστές
4. Πατρίδα ποια? οχι πάντως η Ελλάδα
α και κάτι άλλο ποιός είσαι εσυ που κρίνεις ποιος είναι Έλληνας και ποιος ανθέλληνας?

Ανώνυμος είπε...

e bebaia oi ellinides zitane sex apo egxromous kathos pleon ellines typou mixaloliakos,panagiotaros klp einai sexoualika anikanoi 11.46 .rota kai tin ginaika tou mixaloliakou.xero episis polloi apo dautous paiderastes einai!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ιταλίας!
Εμπρός για μια Ευρώπη των Εθνών ! Θάνατος στους νεοταξίτες Διεθνοσιωνιστές!

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά πριν σου σπάσουνε το μαγαζί, μαζί τους ήσουνα.

«Είναι πάρα πολλοί. Οι μόνοι που δικαιούνται πολιτικό άσυλο είναι όσοι έρχονται από τη Συρία»

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ????
εδώ θα μου πεις χθες ο θέμος είχε μια μαύρη από την νιγηρία που γουστάρει χ.α. και θέλει να φύγουν οι ξένοι...λέει!!!
αν της χώσουνε καμμιά μαχαιριά, δεν θα είναι ένα πολύ καλό μάθημα γι αυτήν????

Ανώνυμος είπε...

Που και που στο PREZA μπαινουν μαζικα τα φασιστακια του Κυπατζη χοντρού? Ποσο τους πληρωνει? μαλλον τζαμπα ... Για να τελειωνουμε με τους Φασιστες λοιπον επειδη λειτουργουν ως συμμορια αργα η γρηγορα θα τα χαλασουν στην μοιρασια..Ηδη ο Χοντρος ζηλευει τον Κλασιδιαρη...Το τελειωτικο χτυπημα στους ταγματασφαλητες θα ειναι η ανοδος της αριστερας στα πραγματα...Εως τοτε τσακισμα στα πεζοδρομια στο στυλ Δουρειου Ιππου...λοιπον ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε κωλοβλαχοι και κωλοαρβανιτες που μιλατε για ελληνικο αιμα καραγκιοζηδες.Παλιομογγολα που κατεβηκατε απο τα κατσαβραχα και μιλατε για ελλαδα.Δειτε τις σκατοφατσες σας πρωτα και μετα μιληστε βοδια.Δειτε την μογγολοφατσα του αρχηγου σας και την γυφτοφατσα του υπαρχηγου σας παλιο καθυστερημενα ζωντοβολα να δειτε ποσο ελληνες ειναι

Ανώνυμος είπε...

Γίνανε και φυλετιστές βλέπω οι "αριστεροί", καλά πάμε. Ο Φασισμός είτε κόκκινος, είτε μαύρος, μόνο στα λόγια διαφέρει. Ζήτω ο φασισμός, αντίο Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ενα μικρό σχόλιο για τον 11.34 διότι μου έκανε απίστευτη εντύπωση πόσα ορθογραφικά λάθη μέσα σε 4 γραμμές μπορεί να κάνει ένας πιλότος (κατά δήλωσή του)!

Επισημαίνω τα πιο κραυγαλέα με κεφαλαία.

«πήγαινε να δΗς» «δυστΗχως» «έχω γύρισΗ» «παθΕνα σοκ».

Ειδικώς το τελευταίο με έκανε και μένα να πάθω σοκ και να τον ρωτήσω μια ποια αεροπορική εταιρεία ταξιδεύει σήμερα για να μην την ξαναχρησιμοποιήσω. (Διότι είναι προφανές ότι ο εν λόγω πιλότος δεν ξέρει να διαβάσει ούτε τα όργανα του αεροσκάφους)...

Ανώνυμος είπε...

Ενα μικρό σχόλιο για τον 11.34 διότι μου έκανε απίστευτη εντύπωση πόσα ορθογραφικά λάθη μέσα σε 4 γραμμές μπορεί να κάνει ένας πιλότος (κατά δήλωσή του)!

Επισημαίνω τα πιο κραυγαλέα με κεφαλαία.

«πήγαινε να δΗς» «δυστΗχως» «έχω γύρισΗ» «παθΕνα σοκ».

Ειδικώς το τελευταίο με έκανε και μένα να πάθω σοκ και να τον ρωτήσω μια ποια αεροπορική εταιρεία ταξιδεύει σήμερα για να μην την ξαναχρησιμοποιήσω. (Διότι είναι προφανές ότι ο εν λόγω πιλότος δεν ξέρει να διαβάσει ούτε τα όργανα του αεροσκάφους)...

Ανώνυμος είπε...

1.55 βλέπεις δεν είχα την ευκαιρία να μάθω περισσότερα ελληνικα με ένα σαβατιανο σχολείο στο Edmonton αλλα τα κατάφερνω μια χαρά .
Ευτυχώς που υπάρχει και η αυτόματη διόρθωση
Όσο για σένα μην δίνεις σημασία σε αυτα που λεμε
Πρόσεχε τα λάθη μας ...θα σας απόλαυσω τους επόμενους 5 μήνες .
Και εχε στο μυαλο σου αν ποτε βρεθείς στην αλασκα μην πέταξεις ποτε με Bush pilot είμαι εκει απο Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο