Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ #ESTELLE ΣΤΗ ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο Estelle, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας και συνέλαβαν το πλήρωμα (ανάμεσα τους και πέντε Έλληνες). Το ΧΩΝΙ συνομίλησε με τον Βαγγέλη Πισσία, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, λίγες ώρες πριν το χτύπημα!
Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε λίγο µετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής µε το «Καράβι για τη Γάζα» και συνοµίλη-σε µε τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Βαγγέλη Πισσία.  Η σύνδεση ήταν κακή… Το δορυφορικό τους τηλέφωνο, από το οποίο περίµεναν όλοι να µιλήσουν  µε φίλους  και συνα- γωνιστές, δηµιουργούσε πολλά προ- βλήµατα.
Η φωνή του Βαγγέλη  ήταν όµως δυνατή και σίγουρη… «Το κλίµα εδώ είναι καλό. Τώρα κάνουµε την εκ-παίδευση µας ώστε να είµαστε έτοιµοι να αντιµετωπίσουµε κάθε επίθεση των Ισραηλινών. ∆εν πρόκειται να το παραδώσουµε  το πλοίο», µας λέει και συνε- χίζει «έχουµε δικαίωµα να πάµε εκεί. Οπως µπορούµε να ταξιδεύουµε σε όλα τα σηµεία του κόσµου µπορούµε να πάµε κι εκεί».
Οι φωνές που  έφταναν µέσω της γραµµής στην Αθήνα έδειχναν αποφασιστικότητα. Για όλους  όσοι µετέχουν στην προσπάθεια, αυτή  είναι  η αρχή. Οπως τονίζουν, «σκοπός τους είναι το σπάσιµο  του 40χρονου αποκλεισµού που είναι αντίθετος µε κάθε έννοια αν- θρωπισµού και σεβασµού προς το διε- θνές δίκαιο.
Η επιµονή των Ισραηλινών να… φυλακίζουν 1,5 εκατοµµύριο ανθρώπους και να θέλουν  να κατέχουν τις θάλασσές τους  είναι  τροµακτικό. Αυτά είναι εγκλήµατα κατά της ανθρωπότητας, είναι τυραννίες. Μόνο σε συνθήκες  κατοχής  γίνονται αυτά»…
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Το ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ με τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΙΣΣΙΑ!

μέρος πρώτο (κάντε κλικ)
μέρος δεύτερο (κάντε κλικ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΕΖΑ!ΑΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε δοκιμάζουν να πάνε στη Β. Κορέα?