Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012

ΜΕ 35% ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 26.000 ΕΥΡΩ-AΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ


Άρον- άρον στο συρτάρι μπήκαν οι αρχικές εισηγήσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα, καθώς οδηγούσαν σε σημαντική επιβάρυνση των εισοδημάτων από 16.000- 26.000 ευρώ, τα οποία θα φορολογούνταν με συντελεστή 35% αντί 25% σήμερα. Ωστόσο, ακόμα και με αυτές τις βελτιώσεις, η επιβάρυνση στις οικογένειες παραμένει, με δεδομένο ότι καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο των παιδιών.


Με βάση τα νεώτερα δεδομένα, η νέα κλίμακα- υπό την αίρεση της έγκρισης από τη Τρόικα- θα έχει τελικά πέντε και όχι τέσσερα κλιμάκια και στη πραγματικότητα είναι η ίδια ακριβώς κλίμακα με την ισχύουσα, με τη διαφορά ότι ο ανώτατος συντελεστής σταματά στο 35% και αφορά στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.


Κερδισμένοι εκ πρώτης όψεως είναι όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, καθώς μέχρι σήμερα φορολογούνται με συντελεστές που κλιμακώνονταν έως το 45%, ωστόσο κι αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι χάνουν το πρόσθετο αφορολόγητο των παιδιών, ενώ συν τοις άλλοις δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο όσον αφορά στις φοροαπαλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι παρά το ότι ο ανώτατος συντελεστής σταματά τόσο χαμηλά, οι απώλειες για τον Προϋπολογισμό είναι κάτι παραπάνω από 100 εκατ. eυρώ, καθώς το δημοσιονομικό όφελος από τη κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών είναι πολλαπλάσιο (πάνω από 400 εκατ. eυρώ), ενώ το ισοζύγιο για τον Προϋπολογισμό θα καταστεί θετικό μόλις οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στο πλαίσιο των φοροαπαλλαγών.



Πηγή: Με 35% θα φορολογούνται τα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ-Aυτές είναι οι νέες φορολογικές κλίμακες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70543#ixzz28FhL1b4Y
ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ματώσουν πάλι οι πλούσιοι......

ζωντόβολο είπε...

Μπορείτε να πάρετε άλλα τόσα μέτρα ρε ζωντόβολα; Δε φαντάζεστε τι σας περιμένει...

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΛΕΕΙ...! ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ,ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Κ.Ο.Κ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ 50% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΓΗ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 8 ΧΙΛ ΕΥΡΩ + ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ,ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΔΗΛ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ,ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ,ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ! ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ LAGARD KAI ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ , ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ , ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΑ:'Η ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ 'Η ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ! ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ,ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτεσ τις περιεργες ελαφρυνσεις για τους πλουσιους θα τις ψηφισει και ο αριστερος καρατζαφερης?