Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2012

ΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ


Τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά θα μπορούν πλέον να φοιτούν στα σχολεία της Σουηδίας –από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο– από την 1η Ιουλίου 2013, ανακοίνωσε η σουηδική κυβέρνηση, που παρουσίασε νομοσχέδιο το οποίο συντάχθηκε σε συμφωνία με το δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Πράσινους.


Στη Σουηδία για τις συναλλαγές με το κράτος απαιτείται προσωπικός αριθμός ταυτότητας τον οποίο δεν έχουν οι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.

Επιπλέον, βάσει νόμου, τα σχολεία έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν την αστυνομία αν υπάρξει αίτημα φοίτησης από κάποιο παιδί χωρίς άδεια παραμονής. 

Η νέα νομοθεσία θα ακυρώσει αυτή την υποχρέωση των σχολείων, όμως δεν θα καταστήσει υποχρεωτική την εκπαίδευση για τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά. 

«Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο και το δικαίωμά τους πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Γιαν Μπγιόρκλουντ. 

Για τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά το να πηγαίνουν στο σχολείο «σημαίνει ότι ζουν κανονικά, φέρνει μια σταθερότητα, μια καθημερινότητα σε μια ύπαρξη συχνά επισφαλή», πρόσθεσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων υπεύθυνη για μεταναστευτικά ,θέματα Μαρία Φερν.

Η σουηδική κυβέρνηση έχει προβλέψει 50 εκατομμύρια κορώνες (5,7 εκ.ευρώ) από το 2014 για να βοηθήσει τις κοινότητες που θα υποδεχθούν αυτά τα παιδιά, ενώ για το 2013 προβλέπεται η διάθεση 25 εκατομμυρίων κορωνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νομοσχέδιο αφορά 2.000 με 3.000 παιδιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
25-10-2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε τον πούλο απο δω τα ορκ

Ανώνυμος είπε...

1:29 Τι ακριβώς κατάλαβες?
(Να δείτε παιδιά που το βλήμα νομίζει ότι θα πάρουν από δω τους μετανάστες και θα τους πάνε Σουηδία)
ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ ΡΕ ΓΚΑΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το μέτρο.Στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία και σχολεία χωρίς χαρτιά από το 90.

Ανώνυμος είπε...

1:29 γράψε λίγο την αλφαβήτα
ο εθνικός ύμνος, στην πρώτη στροφή, τι λέει?
α)απ την όψη
β)απ την κόψη
ή
γ)υπ όψη
(μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια του διαδικτύου)

Ανώνυμος είπε...

αυτο συμβαίνει στα δικά μας σχολειά , πάρα πολλά χρόνια ...
κάποτε χρειαζόταν δελτίο εμβολιασμού αλλά και αυτό δεν είναι απαρέτητο πλέον

Ανώνυμος είπε...

Μετανάστες χωρίς χαρτιά δεν υπάρχουν.
Θα μιλάτε για λαθρομετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

αφού κανέις δεν πάει εκεί τους ξαναγυρνάνε εδω,εδώ όμωε τους δεν τους θέλει κανείς, γι'αυτό αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι...δημοσκοπηκα με δειγμα εως 1000 νοικοκυρια...οπου ρωτανε ενα ατομο απο το νοικοκυριο . για να κανουμε και μαθηματικα ...1000 στους 10 000 000 = 1ας στους 10 000 ...ποσο το ποσοστο της Χ.Α.? (που καμαρωνει κιολλας) σου λεω εγω 30 % γιατι ειμαι και largιαρης ... δλδ 3 στους 10 000 ... εμα ειναι ολοφανερο μιλαμε για αυτοδυναμη κυβερνηση ............... και λετε ορκ τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ? και απο ποτε ειναι οκ οι δημοσκοπησεις "των μεγαλονταβατζηδων καναλαρχων" ??? μη το κουραζεις μανα μ ... μα φυσικα απο τοτε που σας βολευουν ... γιατι αυτο ειναι η Χ.Α. οτι σε βολευει ... χριστιανος παραθρησκευτικος, χουντικος , βασιλικος , εθνικοφρων , ναζι ... Και δινω και σεναριο επιστημονικης φαντασιας ,,, βγαινει η Χ.Α. με 30% . και κυβερναει οπως εκεινη ξερει ... τι σας κανει οοολους εσας να πιστευετε στην συνυπαρξη των απο επανω ...πες ... ιδεολογιων ??? σας βαλαν στη βουλη ρε σαν λυση τα ιδια τα κομματα εξουσιας με την φανφαρα παμε να σωσουμε τη χωρα με εθνικιστικο τροπο . τωρα τι εθνικιστικο εχει τα δωρεαν τροφιμα απο το lidl για τους ελληνες τα μπλουζακια Made in turkey . μονο εσεις ξερετε ...


φιλικα Β.Α.


ααα και θυμιστε στον Noti οτι ειναι λιιιιγο τσιγκανακι ... οχι πολυ ...και αν χαλιετε απο τους πακιστανους στο δρομο καλα θα κανει να βγαλει τους καθρεπτες απο το σπιτι του ... τι διαολο συνδρομο michael jackson εχει παθει το νουμερο?