Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2012

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ | ΤΟΥ ΆΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ


Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια έσταζε κρύο ιδρώτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα: «Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι [...] να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ιδωτική περιουσία που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».
Θα μπορούσε να είναι επιφυλίδα σε κάποια ναυαρχίδα του ελληνικού Τύπου ή άρθρο γνώμης σε μια από τις ιστοσελίδες που ζητούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάλυση του συντάγματος για την προάσπιση του νεοφιλελευθερισμού. Ήταν όμως η αγωνιώδης κραυγή της Χ.Α για βοήθεια. Οι «φουσκωτοί» ζητούσαν από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους προστατεύσουν. Και επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία ανέλαβαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνταν από νωρίς στην περιοχή. 



«Πού ήταν όλες αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι χρυσαυγίτες απειλούσαν να διώξουν τους νόμιμους καταστηματάρχες από την περιοχή;» αναρωτιόταν λίγο αργότερα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας σε ένα πλήθος εκατοντάδων Ελλήνων και μεταναστών.


Οι δημοσιογράφοι που καλύψαμε την τεράστια, για τα δεδομένα της Νίκαιας, αντιφασιστική εκδήλωση νοιώθαμε τον πανικό της Χρυσής Αυγής να πλανάται στον αέρα. Φώναζαν τα γνωστά τους συνθήματα αλλά δεν άφηναν τους φωτογράφους να τους πλησιάσουν ούτε σε απόσταση δυο τετραγώνων. Τα όρια του κόσμου τους ήταν τα όρια των διμοιριών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί για να τους προστατεύουν.


Η εικόνα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της Νίκαιας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενδεικτική των αληθινών συνθηκών της κοινωνίας: Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι φώναζαν μαζί συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τις αντεργατικές επιθέσεις, ενώ η πέμπτη φάλαγγα του μνημονίου, το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη, λούφαζε υπό την προστασία του επίσημου κρατικού μηχανισμού. Αυτό που πραγματικά προκαλούσε πανικό στα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν προφανώς οι «άπλυτοι» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν δυναμικό παρόν, αλλά η κοινή παρουσία Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτή η συνύπαρξη δυο παράλληλων και μέχρι σήμερα ασύμπτωτων κόσμων μπορεί πραγματικά να ανατρέψει όχι μόνο την απειλή του φασισμού αλλά το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής.


«Όταν χτίζαμε τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων», ήμασταν καλοί, ενώ τώρα είμαστε η αιτία όλων των δεινών της ελληνικής οικονομίας!» έλεγε από το μικρόφωνο ο Τζαβέντ Ασλάμ.


Αν μόνο τον άκουγαν οι ηγεσίες των συνδικάτων θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό κόσμο... 


---





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Video από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο (από την Αφορμή)



nikea from www.aformi.gr on Vimeo.



http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/108-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%7C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85.html


Διαβάστε το κείμενο του Άρη Χατζηστεφάνου «Τουρισμός ή βαρβαρότητα», στο UNFOLLOW #7, που κυκλοφορεί.


ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2012

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα προστατευτούν από τους 200 πακιστανούς? χα!χα!χα! καλό!

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά οι γέροι οι γυναίκες οι άντρες σε όλες τις γειτωνιές ψήφισαν Χρυσή Αυγή, γιατί δεν έχουν φωνή να ακουστεί το βουβό τους κλάμα για τους νεκρούς για την πατρίδα που με αίμα ελευθερώσαμε και τώρα κινδυνεύει από αυτόυς που για αιώνες αγωνιζόμασταν να ελευθερωθεί.Ο απλός κόσμος ο κόσμος εκτός συμφερόντων είναι με την Χρυσή Αυγή

Ανώνυμος είπε...

Παντως σας αρεσει δεν σας αρεσει ο Μεσος Ελληνας δεν "γουσταρει" OYTE χρυσαυγιτες ΟΥΤΕ να ειναι στη χωρα του τοσοι ξενοι.

απλα για να ξερετε...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα ρε φίλε 9:34 ντάξει είπαμε αλλά το γάμησες "γιατί δεν έχουν φωνή να ακουστεί το βουβό τους κλάμα........."

πολύ μελό

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στο πρεζα είστε τελικά δοσιλογοι εύχομαι σελίδα χρόνια να είναι το ιστολόγιο σας πακιστανικο και τις κόρες σας και τις γυναίκες σας να σας τις πήρανε οι αφγανοι

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στο πρεζα είστε τελικά δοσιλογοι εύχομαι σε λιγα χρόνια να είναι το ιστολόγιο σας πακιστανικο και τις κόρες σας και τις γυναίκες σας να σας τις πηδανε οι αφγανοι

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι στην άνεση τους δεν καταλαβαίνουν την καθημερινή αγωνία των απλών ανθρώπων που δέχονται καθημερινές επιθέσεις από ασύδωτους αλλοδαπούς. Γι' αυτούς μόνη φωνή είναι η Χρυσή Αυγή

Ανώνυμος είπε...

"εύχομαι σελίδα χρόνια να είναι το ιστολόγιο σας πακιστανικο και τις κόρες σας και τις γυναίκες σας να σας τις πήρανε οι αφγανοι"
11:03 μμ

μαθε ελληνικα ρε τριμαλακα, γαμω τη ξοφτιλα σου γαμω, ηλιθιε

οι πακιστανοι που λες τουλαχιστον εμαθαν ελληνικα, εσυ μια ζωη βόιδι θα εισαι
πανιβλακα

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν ειμαιχρυση αυγη αλλα δε γουσταρω να κανουνε πορεια λεθρομεταναστες με μερικοςυ ελληνες που δεν ξερουν τι θελουν και τι ειναι και να οργανωνονται οι πορειες αυτες απο ανθελληνες....και να τολμανε οι ξενοι να λενε για καποιο κομμα σε ξενη χωρα οτι ειναι παρανομο κτλ....

ειμαι ελληνας και δε γουσταρω να ειναι ανεργα ελληνοπουλα και οι πακιστανοι να εχουνε μαγαζια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή καλεί τα γυναικόπαιδα, οι αριστερούληδες καλούν τους πλιατσικολόγους λάθρο...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι απο τα βίντεο, τις φωτογραφίες αλλα και αναρτησεις αντιφασιστων ειναι ηλίου φαεινότερον ότι το συλλαλητηριο απέτυχε να συσπειρώσει τους απλούς πολίτες. Οι συμμετέχοντες ηταν κατ´ εξοχήν μετανάστες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π.
Όσο για το σύνθημα ´´ η Νικαια γνωρίζει απο προσφυγιά έξω οι ρατσιστές απο τη γειτονια ´´ θα συνιστούσα στους αριστερούς, που περηφανεύονται τοσο για την μόρφωσή τους, να διαβάσουν και κανένα Ριζοσπαστη μετα την Μικρασιατική καταστροφή τότε που περιχαρείς οι σύντροφοί τους υποστήριζαν πως όχι μόνο δεν λυπηθηκαν για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασια αλλα την επιδίωξαν κιόλας για να μην υποδουλωθει ο τουρκικός λαος!

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν οι λαθρο και αναφέρονται στα ολυμπιακά έργα, για να θυμηθούν όλοι πως εκείνοι που τους φέραν ήταν οι μεγαλοκατασκευαστές!

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή καλεί τα γυναικόπαιδα - προφανως για τα μαχαιρωσει και να τους ψειρισει τα πορτοφολια...

χαζά ειναι να ερθουν?

Ανώνυμος είπε...

Τις γυναίκες τις μαχαιρώνουν και τις ληστεύουν οι λαθρο που μας κουβαλήθηκαν

Ανώνυμος είπε...

re den gamieste lew egw to aima k h patrida k teties pipes!sas ftaine oi ksenoi!kwlotempelhdes ellhnes volemenoi oloi apo tis ekastote kyvernhseis!giati den phgainate na doulepsete sta xwrafia re prin 20 xronia?ee?kai gamagate tous alvanous gia 5 xiliades draxmes?kala kanoun twra re!psifhste xrysh aygh tempelhdes mpas k sas swsoun kai nd k pasosk!kaloperasakhdes!pioi eftiaksan ta olumpiaka erga?
eseis?
mpa den nomizw!tempelhdes ratsistes tha ginete kapoioi stigmoi k seis metanastes k tote tha viwsete th shmainei ratsismos!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω κόσμος! 200.000 Έλληνες κατοικούν στην Νίκαια, άλλοι 200.000 στο Αιγάλεω και περισσότερο από 200.000 Περιστέρι κλπ Δυτικές συνοικίες. Με τόσο μεγάλη κινητοποίηση και κατάφερε το αντιρατσιστικό κίνημα να συγκεντρώσει 500 ανθρώπους (ήταν λιγότεροι,αλλά σας χαρίζουμε και άλλους τόσους).Όντως τρέμει η Χ.Α. Πανικοβλήθηκε από το μέγα πλήθος και πάθος.

Ανώνυμος είπε...

Εξωστρακισμός των κατήγορων του έθνους και των προπαγανδιστών της κατάργησης του ελληνικού αλφαβήτου από την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 50 ΑΤΟΜΑ. ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ. ΜΑΧΑΙΡΟΜΟΥΝΙΑΣΜΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΤΕ.

ΥΓ. Τις φωτογραφίες με τις μαλακόφατσές σας που τράβηξαν από τα γύρω μπαλκόνια τις είδατε... Τρέξτε τώρα στον Κασσιδιάρη-κλανιάρη να κρυφτείτε όλοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξεκινάει τις φράσεις του με το 'εγώ δεν είμαι χρυσή αυγή,αλλά..' ή 'εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...' θα πρέπει να τρώει μπουκέτα, επί τόπου. Αυτοί που 'δεν είναι, αλλά...', έχουν φέρει τους απαίδευτους, τους άχρηστους και τα αποβράσματα της κοινωνίας, στη βουλή

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...
ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η πατριωτική πολιτική της Χρυσής Αυγής και η θέρμη με την οποία την αγγαλιάζει ο απλός κόσμος έχει ανησυχήσει τους ισχυρούς της Ευρώπης και τους αριστερούς επαγγελματίες προώθησης της παγκοσμιοποίησης

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήμουν πάντα κεντρώος, όμως βλέπω ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι κατά της χρηματοδότησης των κομμάτων και υπέρ της μείωσης της αμοιβής των βουλευτών, από σήμερα λοιπόν υποστηρίζω Χρυσή Αυγή διότι είναι το μόνο κόμμα που πραγματικά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του λαού

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΞΠΟ Ι ΑΜΟΡΦΟΤΥ ΑΠΟ ΤΥ ΠΑΤΡΗΔΑ ΜΟΥ
χΡΗΣΟΙ ΑΒΓΥ ΓΗΑ ΠΑΝΤΤΑ!!!ΕΛΑΑΑΑς

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγαλοσυμφέροντα και οι τραπεζίτες στηρίζουν την χρυσή αυγή γιατί μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την υποταγή του λαού και την συνέχιση της εκμετάλευσης του.

Ανώνυμος είπε...

"μόνο η Χρυσή Αυγή είναι κατά της χρηματοδότησης των κομμάτων και υπέρ της μείωσης της αμοιβής των βουλευτών"

και το ΚΚΕ τα ιδια λεει και εχει καταθεσει ενα καρο προτασεις νομου γι αυτο το ζητημα, αλλα εσυ μαλλον προτιμας τους ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ απο τους απλους εργαζομενους...

συγχαρητηρια αγορι μου - απλα αμα αυριο μεθαυριο σε μαχαιρωσει ο Κασιδιαρης για να σου ψειρισει το πορτοφολι (οπως εχει ηδη κανει), πηγαινε αλλου να κλαψεις, μη ερθεις σε εμας, καλά?

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ Χ.Α ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Κ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ 7 % Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.