Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ 60 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης αφού μόνο με την πραγματοποίηση τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Μνημόνιο.
Στο πλαίσιο αυτά θα έρθουν μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου με σκοπό να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και να «πέσει» το λειτουργικό κόστος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν 60 οργανισμοί στο Δημόσιο και πλέον το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους 3.000 υπαλλήλους.



Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.


Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα», το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», το Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ο ΟΚΕ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο «Συν-ειρμός», το Ωδείο Αθηνών, ο Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η ΙΑΣΙΣ, η Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.


Τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.


Με τα λουκέτα όμως έρχεται και η απομάκρυνση των εργαζομένων. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου, με την μετάταξη τους να είναι υποχρεωτική, αλλιώς σε περίπτωση που δεν δεχθούν προβλέπεται απόλυση.


Για ακόμη μία φορά οι άτυχοι είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις τους, αφού λήξουν δεν θα ανανεώνονται.


Το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati lete vlakeies gia 3000 apoliseis kai trelenete ton kosmo!! eleos exete ginei i TREMI TOU SYRIZA!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας τους φορεις ενας φορολογουμενος δεν ξερει αν πρεπει να γελασει η να κλαψει που πληρωνει με χαρατσια ολους αυτους τους κοπριτες.Δεν θα χα προβλημα να πληρωσω 3 χιλιαδες εργατες δημοσιου που θα φτιαχνανε δρομους με λακκουβες κτιρια και οτιδηποτε ειναι χρησιμο αλλα να πληρωνουμε κωλουπηρεσιες που βαζουν τζιφρες η δεν κανουν τιποτα ειναι ξεφτιλα

Ανώνυμος είπε...

Καλα ηλιθιε, αν παθει καποιος δικος σου alzheimer, η εχει ψυχιατρικο προβλημα, η παρεις καποιο χαπι απο κ´ εγω δεν ξερω που κ´ τα κακαρωσεις, μετα σφυρα μου

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που χαίρεστε με το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών σκεφτείτε για λίγο τα αυτονόητα:
1)κάθε "κοπρίτης" που πληρώνεται τώρα από τους φορολογούμενους πολίτες, θα πληρώνεται ένα πενιχρό επίδομα από το ταμείο ανεργίας που επίσης συντηρείται από τους φορολογούμενους πολίτες
2)κάθε απολυμένος δημόσιος υπάλληλος είναι ένας πελάτης λιγότερος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
3)την ίδια στιγμή που κλείνουν δημόσιοι οργανισμοί για εξοικονόμηση -τάχα- η ανούσια μετονομασία των υπουργείων μάς κοστίζει ο κούκος αηδόνι
4)Όταν οι αρσιβαρίστες σήκωναν τα βάρη και έπαιρναν τα μετάλλια ήταν ήρωες της Ελλάδας, τώρα ας πάει στο διάολο η ομοσπονδία,ε;
Αν μετά από όλα αυτά, θεωρείτε, πως με το κλείσιμο φορέων της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας, και την ίδια στιγμή τα δάνεια αντί να αναχρηματοδοτούν την εκπαίδευσή μας, την υγεία μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μας (τα παιδιά μας δλδ)αναχρηματοδοτούν τις τράπεζες, τότε τι να πω;...

Ανώνυμος είπε...

Προς 9,41
Καθε κοπριτης πληρωνεται μισθο και επιδοματα και ασφαλεια και δωρα και μιζες και μας κοστιζει οσο 10 επιδοματα ανεργιας.Οποτε καλυτερα οαεδ και να περισεψει και για αλλοτς κανα φραγκο γιατι δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα το δημοσιο.Συνολικα οι 1 εκατομμυριο κοπριτες θελουν 20 δις μισθοδοσια και αλλα 15 για ασφαλιση ενω οι ενα εκατομμυριο ανεργοι ουτε ενα δις δεν κοστιζουν.Πως θα ζησουν δηλαδη οι ανεργοι?
2.Καθε δημοσιος υπαλληλος προσλαμβανεται για να δουλευει κι οχι να καθεται να τα ξυνει και να καταναλωνει μονο.
3 Τα υπουργεια και οι βουλευτες πρεπει να μειωθουν 80% αμεσα σε κοστη.
4.Επειδη οι αρσιβαριστες σηκωναν τα βαρη δεν σημαινει οτι θα πληρωνουμε χιλιαδες ατομα απο πισω να καθονται.και στην αλβανια να τανε παλι θα τα σηκωνανε.Και οι αφρικανοι ειναι πρωτοι σε μεταλλια.Να τους πουμε να βαλουν δυ σε καρεκλες?
Αν πιστευεις οτι εχουμε γαματη υγεια παιδεια περιβαλλον σε σχεση με αλλες χωρες πχ βελγιο αυστρια και τις πληρωνουνε διπλασια και ζητιανευουμε γι αυτο τοτε τι να πω?