Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ-VIDEO


Εισιτήριο σε όσους θέλουν να επισκεφθούν και να απολαύσουν το Σέιχ Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, θα επιβάλλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης όταν η διαχείρισή του περάσει στην δικαιοδοσία του.



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δίπλα στον μνημονιακό υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου,  είπε πως σε πάρκα της Ευρώπης και της Αμερικής υπάρχει εισιτήριο για να τα επισκεφθείς γιατί τίποτα δεν είναι δωρεάν. «Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης ενώ ο υπουργός δίπλα του χαμογελούσε αμήχανα.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για την ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων στο δάσος, προκειμένου ο δήμος να καλύψει το κόστος διαχείρισης και προστασίας του. «Θα μπορούσαμε να έχουμε εναλλακτικές ήπιες δραστηριότητες, όπως καφενεία, αθλητικές εγκαταστάσεις», είπε.


Οι εκπλήξεις όμως του δημάρχου προς τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν περιορίστηκαν εδώ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ότι η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης ανήκει εξ ολοκλήρου στο δήμο και ζήτησε να μην μεταφερθεί αλλά να εκσυγχρονιστεί στο χώρο όπου ήδη βρίσκεται. Ο διεθνής εκθεσιακός μας φορέας ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών στο οποίο μόλις πριν από λίγους μήνες προϊστατο ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος μάλιστα είχε υπερθεματίσει στην μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στην περιοχή της Σίνδου.  


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν αναβαθμισμένο εκθεσιακό χώρο καθώς και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.  


Από την πλευρά του ο υπουργός σημείωσε ότι ήταν άλλα τα δεδομένα που υπήρχαν όταν αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση στη Σίνδο. «Οτιδήποτε αφορά το εκθεσιακό κέντρο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Χρειάζονται ρεαλιστικές προτάσεις, τέτοιες προτάσεις περιμένουμε» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: