Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 500.000EURO...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...

Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ 33 ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ..ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΚΑΙ ΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ 15 ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 500.000 EURO.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ;;;
ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Περί τις 15, σε σύνολο 40, άδειες λειτουργίας κολεγίων χορηγήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας χωρίς να έχει κατατεθεί η απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 500.000 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου 3696 του 2008. Η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλου να χορηγήσει άδειες λειτουργίας σε ιδιωτικά κολέγια μέσα στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα δέχθηκε χθες ομαδικά πυρά από ΠΑΣΟΚ (έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες), ΚΚΕ, ΣΥΝ, πανεπιστημιακούς, διδάσκοντες στα ΤΕΙ και ΤΕΕ. «Εφήρμοσα το νόμο» ανέφερε, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να ανακαλέσει τις άδειες.

Ειδικότερα, πληροφορίες της αναφέρουν ότι πάνω από 10 κολέγια δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή, κάτι που είναι απαραίτητο για την άδεια ίδρυσης. Με βάση το άρθρο 23 του νόμου 3696/08 για τα κολέγια, μπορεί να δοθεί μία άδεια υπό όρους μόνο στην περίπτωση που το κολέγιο δεν πληροί τις κτιριολογικές προϋποθέσεις. Δηλαδή, μπορεί να δοθεί η άδεια με όρο το κολέγιο να εναρμονισθεί εντός ενός επιπλέον έτους με τις κτιριολογικές προδιαγραφές, που θέτει ο νόμος.

Η απουσία εγγυητικής επιστολής δεν είναι μεταξύ των εξαιρέσεων βάση των οποίων δίνεται η σχετική άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων που συντάχθηκε η τελική γνωμοδότηση ως προς τα κολέγια που θα λάβουν άδεια, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από έμπειρα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που γνωμοδότησαν αρνητικά, αλλά τελικά ήταν μειοψηφία. Επίσης, να σημειωθεί ότι υπάρχουν αδειοδοτημένα κολέγια τα οποία, κατά το πρόσφατο παρελθόν αντιμετώπισαν προβλήματα με πληρωμή των υπαλλήλων τους. Από την πλευρά του, και μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τη χορήγηση αδειών, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «την Τρίτη 29/9 τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων γνωμοδότησαν προς τον υπουργό τη χορήγηση αδειών λειτουργίας στα κολέγια, που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση. Με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση, η άδεια λειτουργίας κολεγίου μπορεί να χορηγείται υπό όρους και με τη ρητή επιφύλαξη ανακλήσεως, σε περίπτωση μη πλήρωσής τους». Και συμπληρώνει ότι «η γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής έγινε, βάσει νόμου, αποδεκτή. Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες περί αδιαφάνειας που διατυπώνονται από το ΠΑΣΟΚ, μόνο ως ανυπόστατες μπορούν να θεωρηθούν»

Το ίδιο ζητούν από τη νέα ηγεσία και οι ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και των διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ). Επίσης, όπως ανέφερε χθες η γεν. γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κ. Ευγενία Μπουρνόβα θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης των αδειών λειτουργίας. «Η σπουδή του κ. Σπηλιωτόπουλου προκαλεί υπόνοιες για τη σχέση που μπορεί να έχει με τα κολέγια» εκτίμησε η ίδια. Οξύτατες ήταν και οι υπόλοιπες αντιδράσεις. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ισοπέδωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα πιστοποιητικά των ιδιωτικών κολεγίων». «Είναι η τελική πράξη παράδοσης της παιδείας στην αγορά και στους σκοτεινούς επιχειρηματίες της, με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι φανερό ότι έτσι ξεπληρώθηκαν τα τελευταία γραμμάτια αλλά και εξαγοράσθηκαν κάποιες χιλιάδες ψήφοι» τόνισε το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ. Τέλος, για το ΤΕΕ «είναι πρόκληση η χορήγηση αδειών λειτουργίας σε κολέγια τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές».

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2009


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: